Møteplass hvor alle som ønsker å øve på og snakke norsk er velkommen!

Språkkafé en viktig møteplass for nettverksbygging, språktrening og ny kunnskap om andre land og kulturer!

Språkkafé er et av Frivilligsentralens ukentlige tilbud, og i dag kan du bli mer kjent med en av brukerne av tjenesten.
 Tekst og foto: Siw Torsteinsen

Navn: Kostiantyn Kompaniiets
Alder: 47 år
Fra: Ukraina

Kostiantyn er utdannet veterinær fra universitetet i Kyiv, og bor nå i Kongsberg med sin kone, barn, barnebarn og svigerforeldre. De trives godt, og han håper å få jobb som veterinær i Norge.

  • Jeg kom til Norge i april i fjor, og har siden jeg kom benyttet meg av tilbudet om språktrening på språk café hos Røde Kors og Frivilligsentralen. Norsk er det første språket jeg lærer bortsett fra morsmålet mitt, og jeg synes det er nokså vanskelig for å være ærlig. Vi lærte ikke mye engelsk fra skolen, og det gjør det ekstra utfordrende synes jeg.

Hva betyr det for deg å bruke denne tjenesten?

  • Det er viktig for meg, for vi må ikke bare lære språket, men også bruke språket. Finne de riktige ordene, og ved å delta på språkcafe får jeg trent på det, og å bruke språket. Jeg bruker også tilbudene på biblioteket mye, som for eksempel barnelørdag sammen med barnebarna mine.

Vil du anbefale tilbudet til andre?

  • Ja, selvfølgelig, for det å lære språk uten å øve hører ikke sammen. Du må bruke språket, og da er det viktig å snakke med andre. Det er også sosialt og hyggelig å delta her.

Kan dette være noe for noen du kjenner? Språk café arrangeres hver mandag kl. 14.00 på biblioteket. Ta kontakt med oss om du har noen spørsmål, vi hører gjerne fra deg 😊!

2024 © Kongsberg frivilligsentral